موسیقی کودکان
مصطفی کمال پورتراب مدرس و پژوهشگر موسیقی با بیان این مطلب در خصوص روش های آموزش موسیقی به کودکان گفت : متد “ارف” مثل دیگر متدهای رایج تنها یک روش آموزشی است و در واقع این روش ها پایه ای برای آموزش موسیقی است و کودک با این روش ها با جنبه های مختلف این هنر از جمله ریتم ،حرکت بدن ، صدای موسیقی و غیره آشنا می شود و همین امر باعث می شود تا در سنین بالاتر بهتر و راحت تر در این مسیر حرکت کنند.
وی افزود: متدهای متعددی چون ارف، مارتینو، کدای و سوزوکی در جهان وجود دارد که برای آموزش موسیقی به کودک مورد استفاده قرار می گیرد و هریک از این روش ها ویژگی های مطلوبی را درآموزش موسیقی به کودکان داراست؛ به عنوان مثال کارل ارف که آهنگسازی آلمانی بوده است با ساخت سازهای کوچک و نشکن ، ریتم را آموزش داده است و یا در فرانسه روش مارتینو را به کار می گیرند که در این روش حرکت بدن در کنار ریتم حرف اول را می زند در مجارستان هم روش کدای برای نت خوانی کودکان مورد استفاده قرار می گیرد و یا سوزوکی هم طرح آموزش موسیقی به کودکان را از ۲ سالگی مطرح می کند.
این استاد دانشگاه درخصوص چگونگی ایرانی کردن متدهای آموزش موسیقی به کودکان گفت : همه مردم جهان از انواع و اقسام اختراعاتی که به کیفیت زندگی بشر کمک می کند استفاده می کنند و این مقوله هم یکی از همان ابداعاتی است که توسط دیگران پایه گذاری شده است بنابراین نه تنها از ارف بلکه از دیگر روش ها نیز باید در جهت رشد و اعتلای موسیقی ایرانی در کودکان بهره جست و خوشبختانه این امکان به خصوص درموسیقی ایرانی برای کودکان وجود دارد.
بهترین ساز
ریکوردر یکی از مناسبترین سازها برای شروع آموزش موسیقی به کودکان است. بدون تردید همه ما انسانها به موسیقی علاقه داریم و توانایی یادگیری آواز خوانی و حتی نواختن ساز را کم و بیش دارا هستیم. بخصوص هنگام نوجوانی این علاقه فطری برای یادگیری بیشتر در درون ما جلوه می کند.

بسیاری از پدران و مادران که در دوران کودکی و نوجوانی توفیق یادگرفتن یکی از شاخه های هنر موسیقی را نداشته اند، هم اکنون با علاقه به موسیقی گوش می دهند و در عوض سعی میکنند تا فرزندان خود را از فراگیری این هنرروح نواز محروم نکنند.
کدام ساز
مشخص کردن علاقه فرزند
آیا فرزند شما آماده فراگیری موسیقی است؟